Schmorgurken-Puten-Gulasch

Schmorgurken-Puten-Gulasch

3.8 319 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Schmand
    100 g
  • Speisestärke
    15 g
  • Zwiebeln halbiert
    300 g
  • Öl
    20 g
  • Wasser und Wasser zum Nudelkochen
    350 g
  • Tomatenmark
    40 g
  • Salz und Salz zum Nudelkochen
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Gartengurke (Schmorgurken), geschält, längs geviertelt, entkernt, in Stücken (3-4 cm)
    450 g
  • Putenbrustfilet, ohne Haut in Würfeln (3-4 cm)
    500 g
  • Nudeln (z.B. Fusilli)
    500 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 740 kcal / 3100 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 100 g
Błonnik 10.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...