Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 600 g peito de frango cortado em cubos
- 10 g concentrado de tomate
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de orégãos
- ½ limão, só o sumo
- 50 g queijo parmesão
- 5 dentes de alho
- 60 g azeite
- 600 g espinafres descongelados, bem espremidos
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 1000 g leite
- 120 g farinha
- 50 g manteiga
- 10 g mostarda
- 1 pitada de noz-moscada
Crepes
- 500 g leite
- 200 g farinha
- 2 ovos
- 15 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 pitada de sal fino
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2132 kJ / 510 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadas de Castelo Branco
1hod. 40min
Tarte com base crocante de arroz
1 Std. 45 Min
Molho béarnaise
15 Min
Arroz com carne picada, feijão-verde e especiarias
1hod. 40min
Hambúrgueres de peixe
24h
Soufflé de peixe
1小时
Bolo merengado de avelã com natas e framboesa
35min
Argola de carne picada
1hod. 40min
Rolo de pescada e salmão
1小时 15 分钟
Empadão de arroz e carne
1小时 15 分钟
Bacalhau espiritual da Sena
1小时 35 分钟
Bacalhau com “natas”
50min