Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g farinha de trigo sarraceno
- 100 g amido de milho
- 180 g açúcar
- 100 g manteiga cortada em pedaços
- 2 ovos
- 250 g queijo ricota
- ½ c. chá de canela em pó
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 100 g maçã laminada (fatias de 2-3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1000 kJ / 239 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panquecas com farinha de arroz e morangos em calda
30 min
Bolo de amêndoa sem glúten
50min
Bolachas salgadas de aveia
35min
Pão de quinoa e batata-doce sem glúten
1h 25min
Crepes de trigo-sarraceno
15min
Crepes de aveia
10min
Panquecas de abóbora
40 min
Scones com pepitas de chocolate
45 min
Queques de frutos secos
30 min
Muffins de chocolate e banana sem glúten
45 min
Panquecas integrais com requeijão
30 min
Biscoitos de maçã
30 min