Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g farinha de trigo sarraceno
- 100 g amido de milho
- 180 g açúcar
- 100 g manteiga cortada em pedaços
- 2 ovos
- 250 g queijo ricota
- ½ c. chá de canela em pó
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 100 g maçã laminada (fatias de 2-3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1000 kJ / 239 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins de chocolate e banana sem glúten
45 min
Bolo de amêndoa e alfarroba
1h 10min
Bolo de curgete e cacau
24u.
Tabuleiro de maçã e pera com especiarias e aveia
1u.
Panquecas de abóbora
40min
Tarte de chocolate e praliné
1h 15min
Scones integrais com ervas aromáticas
25min
Crepes de trigo-sarraceno
15min
Bolachas integrais de laranja
40min
Bolachas de cereais e maçã
50min
Pão de espelta e trigo sarraceno
1 Std. 55 Min
Panquecas de alfarroba
40min