Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Rinderrouladen, quer halbiert
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- 4 TL Senf
- 8 Scheiben Bacon
- 1 Zwiebel, geachtelt
- 2 Essiggurken, längs geviertelt
- Öl zum Braten
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Butter
- 1 TL Zucker
- 1 EL Tomatenmark
- 360 g Rotwein, trocken
- 1 TL Pfefferkörner, bunt
- 1 Lorbeerblatt, frisch
- 1200 g Rinderfond
- 40 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3041 kJ / 727 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffeln für viele
35 Min
Schweinefilet in Bacon mit Barbecue-Butter
1 Std. 20 Min
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1 Std. 30 Min
Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond
4 Std.
Bratenpaste
3 Std.
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1 Std. 25 Min
Bolognese classico
5 Std.
Hühnerfrikassee aus Hähnchenkeulen
2 Std.
Winzertopf
2h 40min
Sauerbraten mit Spätzle
53 Std.
Saftgulasch vom Rind
2 Std. 45 Min
Rinderrouladen mit Knödeln und Rotkohl
2 Std. 45 Min