Chili con Carne

Chili con Carne

3.6 50 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    120 g
  • Zwiebeln halbiert
    500 g
  • Knoblauchzehen
    8
  • Rinderhackfleisch zerbröselt
    1300 g
  • stückige Tomaten (à 400 g)
    2 Dosen
  • Wasser
    100 g
  • Tomatenmark
    50 g
  • Zucker
    2 TL
  • Salz
    3 TL
  • Paprika edelsüß
    2 TL
  • Paprika de la Vera
    2 TL
  • Oregano, getrocknet
    2 ½ EL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 ½ TL
  • Cayenne-Pfeffer
    1 - 2 TL
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    4
  • Nelken
    4
  • Kidneybohnen (à 400 g), abgetropft
    2 Dosen
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    60 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 465 kcal / 1949 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 1075 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...