碗粿
TM31 TM5 TM6

碗粿

3.0 (7 ocen)

Składniki

  • 50 克 乾香菇, 洗淨軟化,對半切
  • 10 克 蝦米
  • 30 克 油
  • 300 克 豬絞肉
  • 1 茶匙 白胡椒粉
  • 10 克 糖
  • 80 克 醬油
  • 10 克 油蔥酥
  • 300 克 在來米, 先泡水2-3小時,瀝乾
  • 1900 克 水
  • ¼ 茶匙 鹽

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1341 kJ / 320 kcal
Białko
16.36 g
Węglowodany
44.956 g
Tłuszcz
7.918 g
Błonnik
1.255 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy