麻婆豆腐
TM5 TM6

麻婆豆腐

4.2 (93 oceny)

Składniki

  • 10 克 蒜頭
  • 10 克 油
  • 150 克 豬絞肉
  • 300 克 板豆腐 ,切塊(約1.5公分)
  • 2 大匙 蠔油
  • 2 大匙 辣豆瓣醬
  • ¼ 茶匙 鹽 (opcjonalnie)
  • 5 克 香油
  • ½ 根 蔥, 切蔥花

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
612 kJ / 146 kcal
Białko
13.25 g
Węglowodany
7.19 g
Tłuszcz
7.55 g
Błonnik
1.03 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy