Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de chile guajillo, sin tallo ni semillas
- 15 g de ajos, pelados
- 35 g de aceite de oliva
- 50 g de mantequilla
- 20 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- 1 cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 16 de camarones crudos grandes, con cabeza y sin pelar
- 500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 773 kJ / 184 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo
35 min
Carne molida
35 min
Pasta con camarones
35 min
Costillitas con salsa bbq de chipotle
1 godz. 30 min
Camarones picantes con ajo y tomate cherry
35 min
Camarones a la mantequilla de ajo
35 min
Pollo al vino (Coq au Vin) TM6
2h 15min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Pollo a los cítricos en Varoma
1 godz. 30 min
Camarones con salsa de jitomate, azafrán y anchoas
35 min
Camarones al ajillo
25 min
Camarones al mojo de ajo
20 min