Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavo
- 5 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 90 g de vino blanco
- 10 g de perejil fresco
- 45 g de sal gruesa
- 1 cdita
- 200 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 1 pavo, de 7 kg
- 2 cditas de sal fina
- 1 manzana, tipo Golden, partida por la mitad
- 50 g de apio, en trozos
- 150 g de cebolla, en trozos
- 1 limón amarillo, partido por la mitad
- 2 hojas de laurel, secas
- 120 g de tocino ahumado, en rebanadas delgadas
Gravy
- 2 cdas de harina
- 120 g de vino blanco
- 100 g de caldo de pollo
- 1 ½ cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 4162 kJ / 991 kcal
- Białko
- 97.1 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 60.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de tres leches
2 godz.
Camarones al ajillo
25 min
Pavo navideño
4 Std. 30 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Camarones al mojo de ajo
20 Min
Coctel de camarón estilo Acapulco
1 godz. 10 min
Puré de papa y poro
40 min
Fetuccine Alfredo
35min
Papas rostizadas TM6
1 Std. 15 Min
Puré de papas
50min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1 godz.
Costillas de cerdo agridulces
40 min