Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavo
- 5 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 90 g de vino blanco
- 10 g de perejil fresco
- 45 g de sal gruesa
- 1 cdita
- 200 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 1 pavo, de 7 kg
- 2 cditas de sal fina
- 1 manzana, tipo Golden, partida por la mitad
- 50 g de apio, en trozos
- 150 g de cebolla, en trozos
- 1 limón amarillo, partido por la mitad
- 2 hojas de laurel, secas
- 120 g de tocino ahumado, en rebanadas delgadas
Gravy
- 2 cdas de harina
- 120 g de vino blanco
- 100 g de caldo de pollo
- 1 ½ cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 4162 kJ / 991 kcal
- Białko
- 97.1 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 60.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Arroz primavera
40min
Carne en su jugo
35min
Carne molida
35min
Pasta con camarones
35min
Ropa vieja en cocción lenta TM6
4 Std. 15 Min
Camarones a la mantequilla de ajo
35min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Pavo navideño
4 godz. 30 min
Lomo de cerdo al horno
1h 35min
Costillas de cerdo agridulces
40min
Camarones al mojo de ajo
20min