![Salsa de ajo italiano y jitomate Salsa de ajo italiano y jitomate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c8171759-d477-4465-93fa-78e6bd5b911e/Derivates/eb40153c-17ab-47e4-9f4b-8dd6223e0c70.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g de ajo, italiano, pelado
- 60 g de aceite de oliva
- 350 g de jitomate, cortado en cuartos
- 2 pizcas de orégano seco
- 1 rama de albahaca
- ½ cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 2835 kJ / 675 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nieve de frutas
10 Min
Bocados de pulled pork con ensalada de col
14ωρ.
Chilaquiles rojos
25 min
Adobo con carne
50min
Salsa roja de molcajete
10 Min
Pollo con mole TM6
1 godz.
Chamoy
20min
Salsa verde cocida
30min
Salsa de jitomate
35min
Puré de jitomate básico
35min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35min
Tinga de pollo TM6
30min