![Arroz a la mexicana Arroz a la mexicana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/55199535-137E-4BBF-9361-A8F43B26C385/Derivates/949DBAA0-D52F-4EFF-8989-F20F93579EEE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de arroz
- 50 g de cebolla
- 180 g de jitomate, en trozos
- 1 diente de ajo
-
2
cubos de caldo de tomate
lub sal fina, al gusto - 20 g de aceite
- 1000 g de agua
- 50 g de mezcla de verduras, congeladas, (zanahoria y chícharo)
- 1 ramita de cilantro fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 825 kJ / 197 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 18 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilaquiles divorciados
1 godz.
Tinga de pollo
30 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Pozole Rojo
1ч. 30 мин.
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 godz.
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Enchiladas suizas
1 godz.
Pasta al poblano
35 min
Tostadas de picadillo
1 godz. 10 min
Caldo tlalpeño
1ч. 20 мин.
Picadillo
25min