Coconut Curry Chicken with Veggie Rice

Coconut Curry Chicken with Veggie Rice

3.7 221 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
5 portions

Składniki

  • chicken thighs, boneless and skinless (4 oz ea.)
    10
  • Madras curry powder divided
    6 tsp
  • salt
    1 tsp
  • turmeric powder
    1 tsp
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • canned coconut milk full cream
    13 ½ oz
  • snow peas sliced in thin strips
    4 oz
  • red bell peppers sliced in thin strips
    4 oz
  • lime juice only, to taste
    ½ - 1
Veggie Rice
  • broccoli florets
    10 oz
  • cauliflower florets
    10 oz
  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • salt to taste
  • ground pepper to taste
  • lime juice only, to taste
    ½ - 1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 806 kcal / 3372 kJ
Białko 65 g
Tłuszcz 55 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 30 g
Sód 906 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...