![Espaguetis "aglio e olio" (Chef) Espaguetis "aglio e olio" (Chef)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1350F195-872C-4A78-BED0-4061D1FFE019/Derivates/1989ccd3-15a2-4182-8563-0f2efa5e212d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 - 8 ramitas de perejil fresco hojas y parte del tallo
- 3 dientes de ajo
- 1 guindilla roja de cualquier tipo sin pedúnculo ni semillas
- 50 g aceite de oliva virgen extra
- 800 g de agua
- 1 - 1 ½ cucharaditas de sal
- 400 g de espaguetis partidos por la mitad
- aceite de oliva virgen extra
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 71.6 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 590.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortiglioni en ensalada de moje murciano
30 min
Espaguetis con ajo, aceite y guindilla
25 min
Espaguetis carbonara XXL
40 min
Espaguetis con salchichas frescas y pimiento rojo
1 Std.
Macarrones con tomate y chorizo XXL
45 min
Espaguetis con pan, anchoas y aceite de cayena
40 min
Penne alla puttanesca
20 min
Ensalada de pasta con atún y pepino
50 min
Pasta rápida al gusto
25 min
Penne rigate con setas para dos
25 min
Macarrones all'arrabiata para uno
20 min
Ensalada de pasta caprese
25 min