Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g coentros
- 1600 g água
- 1 c. chá de sal
- 50 g vinagre de vinho branco
- 6 ovos
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 150 g tomate em pedaços
- 30 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 200 g chouriço cortado em rodelas
- 1000 g ervilhas descongeladas
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 150 g vinho branco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1799.9 kJ / 430.2 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 884.4 mg
Alternatywne przepisy
Ervilhas com ovos escalfados
40min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1h 5min
Favas com coentros e ovos escalfados
1h 5min
Guisado de feijão encarnado com abóbora e ovo escalfado
1h
Grão à alentejana
1h 15min
Migas alentejanas com entrecosto
1 Std. 30 Min
Favas guisadas
50min
Tomatada com ovos escalfados
55min
Tomatada de ovos
35min
Sopa de peixe alentejana
40min
Massada de peixe
55min
Salsichas com couve-lombarda rápidas
30min