Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g coentros
- 1600 g água
- 1 c. chá de sal
- 50 g vinagre de vinho branco
- 6 ovos
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 150 g tomate em pedaços
- 30 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 200 g chouriço cortado em rodelas
- 1000 g ervilhas descongeladas
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 150 g vinho branco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1799.9 kJ / 430.2 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 884.4 mg
Alternatywne przepisy
Empadão de arroz
1 godz. 20 min
Guisado de feijão encarnado com abóbora e ovo escalfado
1h
Favas com chouriço
45 min
Salame de chocolate
2h 15min
Ervilhas com ovos escalfados
40 min
Ervilhas com ovos escalfados
40 min
Feijoada de chocos
40 min
Bolonhesa de carne
50 min
Grão à alentejana
1h 15min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1h 5min
Massada de peixe
55 min
Feijoada de chocos
45 min