Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g vinho tinto
- 4 dentes de alho
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 900 g bochechas de porco cortadas ao meio (14 unid. aprox.)
- 1 folha de louro
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 150 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de orégãos
- 500 g água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2434.5 kJ / 581.9 kcal
- Białko
- 45.4 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 711.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lulas recheadas
1 Std. 15 Min
Ensopado de borrego
1 Std.
Lombinhos de porco
1 Std.
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1h 5min
Choquinhos à Bulhão Pato
30 Min
Migas alentejanas com entrecosto
1 Std. 30 Min
Medalhões de porco com manga
40 Min
Orelha de porco de coentrada
1 Std.
Bochechas de porco lento
16 Std.
Burras em vinho tinto
12h 55min
Bochechas de porco com batata e maçã assadas no forno
9 Std.
Arroz de pato
1h 5min