Tarta z winogronami i galaretką

Tarta z winogronami i galaretką

4.2 133 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
10 porcji

Składniki

Kakaowy spód
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    130 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    185 g
  • cukru pudru
    60 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    25 g
  • jajko
    1
  • soli
    1 szczypta
Galaretka porzeczkowa
  • żelatyny w proszku
    2 łyżeczki
  • nektaru z czarnej porzeczki
    300 g
Krem śmietankowy z mascarpone
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    200 g
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    200 g
  • cukru pudru
    40 g
  • powideł śliwkowych
    3 łyżki
  • ciemnych winogron bezpestkowych, przekrojonych na pół
    220 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 395.7 kcal / 1655.8 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 37.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 15.6 g
Sód 109.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...