Tarta z winogronami i galaretką
TM6 TM5

Tarta z winogronami i galaretką

4.2 (130 ocen)

Składniki

Kakaowy spód

  • 130 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 185 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 60 g cukru pudru
  • 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli

Galaretka porzeczkowa

  • 300 g nektaru z czarnej porzeczki
  • 2 łyżeczki żelatyny w proszku

Krem śmietankowy z mascarpone

  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
  • 200 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 40 g cukru pudru
  • 3 łyżki powideł śliwkowych
  • 220 g ciemnych winogron, bezpestkowych, przekrojonych na pół

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1655.8 kJ / 395.7 kcal
Białko
5.6 g
Węglowodany
37.6 g
Tłuszcz
25.8 g
Tłuszcz nasycony
15.6 g
Błonnik
1.7 g
Sód
109.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy