
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z winogronami i galaretką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
10 porcji
Składniki
Kakaowy spód
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki130 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu185 g
-
cukru pudru60 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego25 g
-
jajko1
-
soli1 szczypta
Galaretka porzeczkowa
-
żelatyny w proszku2 łyżeczki
-
nektaru z czarnej porzeczki300 g
Krem śmietankowy z mascarpone
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki200 g
-
cukru pudru40 g
-
powideł śliwkowych3 łyżki
-
ciemnych winogron bezpestkowych, przekrojonych na pół220 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
395.7 kcal /
1655.8 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
25.8 g
Węglowodany
37.6 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
15.6 g
Sód
109.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska