Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de poro, en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 chile serrano, desvenado
- 30 g de aceite
- 500 g de papas, peladas y en cubos (2 cm)
- 800 g de agua
- 1 cubo de caldo de verduras (ver tip) (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 567 kJ / 136 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 407 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano
25min
Crema de elote
20min
Sopa de poro y papa
40min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Crema de jitomate
30 min
Sopa de nopales
45 min
Sopa de lentejas con plátano
1h 25min
Sopa de elote
35min
Caldo de habas con nopales
9h
Sopa de jitomate y elote
40min
Sopa de poro y papa
30 min
Sopa de flor de calabaza
35min