Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de queso manchego, en trozos
- 600 g de jitomate saladet, en cuartos
- 1 diente de ajo, pelado
- 2 cditas de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 100 g de agua
- 1000 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, cortada en cubos (4 cm)
- 6 chiles poblanos, frescos
- 100 g de cebolla blanca, fileteada
- 215 g de elote amarillo enlatado, drenado
- 18 tortillas de maíz
- aceite para freír, el necesario
- 150 g de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 2179 kJ / 519 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Entomatadas de pollo
40min
Pechugas gratinadas de pollo en salsa de chipotle
1 Std.
Salpicón de res
1 Std.
Tostadas de rajas con pollo
40min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Pasta al poblano
35min
Enchiladas suizas
1 Std.
Pastel azteca
1 Std.
Chilaquiles rojos
25 Min