![Pollo con mole TM6 Pollo con mole TM6](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/eb84e6d6-b78f-4a3e-bdbe-04b4f89b5c64/Derivates/be0f5e7d-7bdb-4d41-888e-76bd8a4b03cd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 chiles secos, desvenados (4 mulatos, 2 anchos y 2 chipotles)
- 1 rama de romero, sólo las hojas
- 1 rama de tomillo seco, sólo las hojas
- 2 pimientas gordas
- 20 g de ajonjolí
- ½ rama de canela
- 20 g de almendras
- 20 g de pepitas de calabaza
- 20 g de cacahuates tostados sin sal
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo, pelados
- 200 g de jitomate, en trozos
- 20 g de pasitas
- ½ bolillo seco, en trozos
- 1 cda de sal fina, o al gusto
- 2 cubos de caldo de pollo
- 30 g de manteca de cerdo (opcional)
- 200 g de agua
- 50 g de tablilla de chocolate, en trozos
- 500 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos medianos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1390 kJ / 331 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Birria de res estilo Jalisco
1ч. 45 мин.
Chilaquiles rojos
25min
Nieve de frutas
10min
Chiles en nogada
1 godz.
Adobo con carne
50 мин.
Salpicón de res
1 godz.
Agua de Horchata
10min
Pozole Rojo
1ч. 30 мин.
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 min
Todo en uno: Arroz blanco y rollitos de pollo con verduras - Demo presentadores
40 мин.
Arroz rojo
1h 25min
Tinga de pollo TM6
30 min