Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 200 g de queso manchego, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 75 g de cebolla blanca, en trozos
- 150 g de hojas de espinaca fresca, sin tallos
- 20 g de aceite vegetal
- ½ cdita de sal fina
- ¼ de pimienta negra molida
- 120 g de elotitos enlatados, escurridos
Salsa de poblano
- 1 diente de ajo, pelado
- 60 g de cebolla blanca, en trozos
- 300 g de rajas de chile poblano
- 20 g de aceite
- 400 g de caldo de pollo
- 200 g de crema
Pechugas rellenas
- 6 pechugas de pollo aplanadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1823 kJ / 434 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Pescado a la veracruzana
30 min
Salpicón de res
1 Std.
Pastel azteca
1 Std. 20 Min
Pollo al cilantro
35 min
Pescado con adobo
1 Std.
Pollo con crema de chipotle adobado
40 Min
Pastel de carne
40 Min
Tortitas de carne en salsa verde
1 Std. 40 Min
Tostadas de rajas con pollo
40 Min
Pescado para taquear
25 Min
Pechugas gratinadas de pollo en salsa de chipotle
1 Std.