Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano

Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano

4.7 271 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porciones

Składniki

Relleno
  • 200 g de queso manchego en trozos
  • 1 diente de ajo pelado
  • 75 g de cebolla blanca en trozos
  • 150 g de hojas de espinaca fresca sin tallos
  • 20 g de aceite vegetal
  • ½ cdita de sal fina
  • ¼ de pimienta negra molida
  • 120 g de elotitos enlatados escurridos
Salsa de poblano
  • 1 diente de ajo pelado
  • 60 g de cebolla blanca en trozos
  • 300 g de rajas de chile poblano
  • 20 g de aceite
  • 400 g de caldo de pollo
  • 200 g de crema
Pechugas rellenas
  • 6 pechugas de pollo aplanadas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 40 g
Kalorie 1823 kJ / 434 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...