Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 200 g de queso manchego, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 75 g de cebolla blanca, en trozos
- 150 g de hojas de espinaca fresca, sin tallos
- 20 g de aceite vegetal
- ½ cdita de sal fina
- ¼ de pimienta negra molida
- 120 g de elotitos enlatados, escurridos
Salsa de poblano
- 1 diente de ajo, pelado
- 60 g de cebolla blanca, en trozos
- 300 g de rajas de chile poblano
- 20 g de aceite
- 400 g de caldo de pollo
- 200 g de crema
Pechugas rellenas
- 6 pechugas de pollo aplanadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1823 kJ / 434 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Pescado a la veracruzana
30 min
Salpicón de res
1h
Pastel azteca
1h
Envueltos de pollo en salsa de espinaca
1h
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Pechugas gratinadas de pollo en salsa de chipotle
1h
Tostadas de rajas con pollo
40 min
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Pastel azteca
1 godz. 20 min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min