Gebackener Blätterteig mit Porree, Fenchel und Ziegenkäse
TM6 TM5

Gebackener Blätterteig mit Porree, Fenchel und Ziegenkäse

4.5 (49 ocen)

Składniki

  • 200 g Fenchel, halbiert oder geviertelt
  • 200 g Porree, nur weißer Teil
  • 30 g Olivenöl
  • ¾ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
  • 1 TL Pfeffer
  • 1 - 2 Zweige Thymian, abgezupft
  • 100 g Ziegenkäserolle, in Stücken
  • 2 Eier
  • 100 g Ricotta
  • 375 g Blätterteig (aus der Kühltheke)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1719 kJ / 411 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
25 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Błonnik
2.9 g
Sód
612 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy