Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 200 克 帕瑪森起士 ,切塊 (約3公分)
波隆那肉醬
- 200 克 綜合蔬菜 (西芹、紅蘿蔔和洋蔥),切塊
- 40 克 特級初榨橄欖油
- 800 克 綜合絞肉 (豬、牛各半)
- 100 克 不甜白酒
- 300 克 罐裝切碎番茄
- 1 - 1 ½ 茶匙 鹽
- ½ - 1 茶匙 黑胡椒粉
白醬
- 1000 克 牛奶
- 80 克 無鹽奶油 ,室溫軟化
- 100 克 低筋麵粉
- 1 茶匙 鹽
- 1 - 2 小撮 豆蔻粉
千層麵做法
- 奶油 ,少許,塗抹烤盤和餡料用
- 250 克 乾的千層麵皮 ,約12片(10公分x20公分)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 4161 kJ / 994 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Błonnik
- 4 g