Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 顆 蛋
- 1 ¼ 茶匙 鹽
- ⅛ 茶匙 白胡椒粉
- 1200 克 水
- 150 克 米 ,洗淨、瀝乾
- 30 克 核桃
- 5 克 薑
- 15 克 香油
- 25 克 乾香菇 ,泡軟,切丁
- 130 克 青江菜 ,切小段(約0.5公分)
- ½ 茶匙 黑胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1132 kJ / 270.8 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Błonnik
- 3.8 g