Urządzenia i Akcesoria
Tarte Tatin de pera
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 doses
Składniki
Massa
-
farinha tipo 55260 g
-
açúcar amarelo30 g
-
manteiga160 g
-
leite50 g
Recheio
-
açúcar150 g
-
manteiga40 g
-
vinho do Porto80 g
-
pau de canela1
-
estrela de anis1
-
cravinhos2
-
vagem de baunilha só as sementes1
-
peras s/ casca e s/ caroço cortadas ao meio (650 g aprox.)8
-
Crème fraîche (opcjonalnie) q.b. p/ servir
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Białko
3 g
Kalorie
1828 kJ /
437 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Revista Janeiro 2018
17 Przepisów
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Apple crumble
45 min
Tarte de maçã
50 min
Tarte de bacalhau e brócolos
1 godz. 10 min
Bolo de chocolate e avelã com praliné
40 min
Clafoutis de mirtilos
55 min
Tarte tatin
2 godz. 20 min
Tarte de maçã e pêra
2 godz.
Clafoutis de frutos silvestres
30 min
Crumble de banana e pera
30 min
Crocante de maçã
5 godz. 30 min
Bolo de chocolate e amêndoa
30 min
Chiffon de laranja
1 godz. 30 min