Urządzenia i Akcesoria
Tarte Tatin de pera
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 doses
Składniki
Massa
-
farinha tipo 55260 g
-
açúcar amarelo30 g
-
manteiga160 g
-
leite50 g
Recheio
-
açúcar150 g
-
manteiga40 g
-
vinho do Porto80 g
-
pau de canela1
-
estrela de anis1
-
cravinhos2
-
vagem de baunilha só as sementes1
-
peras s/ casca e s/ caroço cortadas ao meio (650 g aprox.)8
-
Crème fraîche (opcjonalnie) q.b. p/ servir
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Białko
3 g
Kalorie
1828 kJ /
437 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Revista Janeiro 2018
17 Przepisów
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Bolo de maçã
1 godz.
Tarte tatin
2 godz. 20 min
Clafoutis de ananás
35 min
Tarte de limão e merengue
30 min
Tarte de pera e uva
50 min
Bacalhau com puré de ervas e coulis de pimentos
1 godz.
Éclaires salgados
1 godz. 30 min
Crumble de pera com chocolate
30 min
Pavlova com coulis de framboesa
1 godz. 50 min
Abóbora-manteiga com bacalhau e camarão
2 godz.
Tarte de pera bêbeda
1 godz. 10 min
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1 godz. 45 min