
Urządzenia i Akcesoria
Tarte Tatin de pera
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 doses
Składniki
Massa
-
farinha tipo 55260 g
-
açúcar amarelo30 g
-
manteiga160 g
-
leite50 g
Recheio
-
açúcar150 g
-
manteiga40 g
-
vinho do Porto80 g
-
pau de canela1
-
estrela de anis1
-
cravinhos2
-
vagem de baunilha só as sementes1
-
peras s/ casca e s/ caroço cortadas ao meio (650 g aprox.)8
-
Crème fraîche (opcjonalnie) q.b. p/ servir
Wartości odżywcze na 1 dose
Kalorie
437 kcal /
1828 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
56 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Revista Janeiro 2018
17 Przepisów
Portugalia
Portugalia