Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 260 g farinha tipo 55
- 30 g açúcar amarelo
- 160 g manteiga
- 50 g leite
Recheio
- 150 g açúcar
- 40 g manteiga
- 80 g vinho do Porto
- 1 pau de canela
- 1 estrela de anis
- 2 cravinhos
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 8 peras s/ casca e s/ caroço cortadas ao meio (650 g aprox.)
- Crème fraîche q.b. p/ servir (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1828 kJ / 437 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de maçã
1h
Pavlova de frutos tropicais
2h 15min
Tarte de cereja e amêndoa
55 min
Pavlova com coulis de framboesa
1h 50 min
Tarte de maçã e pêra
2h
Tarte de outono
1h 10 min
Tarte tatin
2h
Bolo de abóbora assada e especiarias
1h 40 min
Creme de mandarina e panacota de amêndoa
4 godz. 45 min
Tarteletes de citrinos
2h
Chutney de beterraba e laranja
1h
Tarte de pera bêbeda
1h 10 min