Urządzenia i Akcesoria
Tarte Tatin de pera
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 doses
Składniki
Massa
-
farinha tipo 55260 g
-
açúcar amarelo30 g
-
manteiga160 g
-
leite50 g
Recheio
-
açúcar150 g
-
manteiga40 g
-
vinho do Porto80 g
-
pau de canela1
-
estrela de anis1
-
cravinhos2
-
vagem de baunilha só as sementes1
-
peras s/ casca e s/ caroço cortadas ao meio (650 g aprox.)8
-
Crème fraîche (opcjonalnie) q.b. p/ servir
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Białko
3 g
Kalorie
1828 kJ /
437 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Revista Janeiro 2018
17 Przepisów
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Paris Brest com morangos
2h 10min
Angel cake de avelã
40min
Enrolado de amêndoa
1h 45min
Clafoutis de mirtilos
55min
Cobler de fruta da época
1h 15min
Tarte de outono
1h 10min
Tarte de figo e queijo
30min
Tarte tatin
2h 20min
Meia-lua de baunilha e caramelo
6h 25min
Crumble de pera com chocolate
30min
Tarte de chocolate e framboesa
2h 45min
Pavlova com coulis de framboesa
1h 50min