Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ ralar
- 130 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 250 g sobras de pão cortado em pedaços
Arroz
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 40 g manteiga
- 20 g azeite
- 320 g arroz p/ risoto
- 80 g vinho branco
- 880 g água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 1 c. chá de sal
Recheio
- 30 g azeite
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 10 g salsa
- 1 c. chá de orégãos
- 450 g carne picada
- 1 c. chá de sal
- 120 g tomate em pedaços
Montagem
- 80 g queijo mozarela curado cortado em cubos (1x1 cm aprox.)
- Farinha q.b. p/ envolver
- 3 ovos batidos
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1148 kJ / 275 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Canelones com carne picada e molho de vegetais
1 Std.
Empanada de carne e azeitonas
1 Std.
Piza de espinafres e funcho
1 Std. 40 Min
Rassolnik (sopa de cornichons)
1 Std. 20 Min
Bife de lombo em sous-vide com molho béarnaise
2 Std. 20 Min
Strogonoff de vitela com legumes
40 Min
Cristas de galo
2 Std.
Ilhas flutuantes
40 Min
Maionese
5 Min
Coxas de frango picantes em sous-vide com cenouras glaceadas
2h 50min
Empada folhada de carne
1 Std. 45 Min
Piza bolonhesa fechada
1 Std. 15 Min