Bacalhau com espinafres e cenoura e Creme de curgete e cenoura

Bacalhau com espinafres e cenoura e Creme de curgete e cenoura

4.8 587 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 doses

Składniki

  • broa de milho partida em pedaços
    80 g
  • azeite
    65 g
  • cebola (aprox. 3-4 cebolas) cortada em metades
    400 g
  • dentes de alho
    2
  • cenoura (aprox. 5 cenouras) cortada em pedaços
    300 g
  • espinafres descongelados
    400 g
  • bacalhau demolhado e desfiado
    500 g
  • curgete (aprox. 2 curgetes médias) cortada em pedaços
    550 g
  • batata frita palha
    300 g
  • leite
    1000 g
  • farinha
    100 g
  • manteiga
    30 g
  • sal
    2 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • água
    400 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 914.5 kcal / 3826 kJ
Białko 67.7 g
Tłuszcz 40.6 g
Węglowodany 70.8 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 7098.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...