Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g arroz agulha
- 20 g azeite
- 2 dentes de alho
- 80 g cebola
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 1000 g água
- 1 pitada de sal
- 100 g ervilhas descongeladas
- 80 g fiambre de aves cortado em cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1091.4 kJ / 260.9 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 199.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastéis de peixe com arroz de cenoura e coentros
1h 30min
Arroz de tomate
30 min
Arroz de feijão com morcela
35 min
Espetadinhas de peru com arroz de ervilhas e hortelã
1h
Bolonhesa
1 Std. 10 Min
Esparguete com frango
40 min
Bacalhau à Brás
25 min
Arroz branco
25 min
Arroz chau chau
40 min
Hambúrgueres com arroz de cenoura e espinafres
45 min
Frango a vapor com arroz de ervilhas
50 min
Arroz de nabiças e feijão vermelho
25 min