Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café de purée de sésame
- 150 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 180 g de semoule de blé dur fine
- 30 g de beurre
- 60 g d'huile neutre
- 180 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'anis vert en poudre
- 1 c. à café de curcuma en poudre
- 240 g de lait
- 25 g de pignons de pin
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1290.3 kJ / 307.8 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 84.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Harira
7 godz.
Harira (soupe marocaine au poulet)
55min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 Std. 40 Min
Crêpes mille trous au maïs
1 Std. 20 Min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Pain marocain
3 Std. 40 Min
Cornbreads
40 min
Mug cake aux poires et à la cannelle
25min
Brownies aux dattes sans farine
45 min
Beignets tra-tra
2 Std. 35 Min
Gâteau moelleux miel et cardamome
40 min
Crêpes berbères au miel
1 Std. 20 Min