Torta ricotta e pere

Torta ricotta e pere

4.6 93 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 7 godz. 30 min
10 fette

Składniki

Biscuit alle nocciole
  • 80 g di burro fuso
  • 90 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 100 g di nocciole spellate
  • 4 uova (da 60 g)
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 100 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di sale
Pere caramellate
  • 30 g di burro
  • 50 g di zucchero
  • 20 g di succo di limone spremuto fresco
  • 180 g di pere tipo Williams, pelate e a cubetti (1 cm circa)
Crema alla ricotta
  • 100 g di zucchero
  • ½ stecca di vaniglia i semini estratti
  • 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 350 g di ricotta di pecora scolata dal siero
Terminare la preparazione
  • zucchero a velo a piacere
  • granella di nocciole a piacere
  • fettine di pera tipo Williams

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 532 kcal / 2226 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 37.4 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...