Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les ravioles de homard
- 2300 g d'eau
- 50 g de gros sel
- 1 homard européen (ou homard bleu) (800 g environ)
- 20 feuilles à wonton rondes
- 1 œuf battu
Le beurre de corail
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
La sauce newburg
- 20 g d'échalote
- 1 gousse d'ail
- 30 g de carotte
- 50 g de poireau
- 20 g d'huile d'olive, et un peu pour huiler
- 25 g de porto
- 300 g d'eau
- 20 g de concentré de tomate
- 5 g de farine de blé
- feuilles de cerfeuil frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2070.3 kJ / 497.5 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 904 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saumon gravlax
60 Std. 30 Min
Tartelette aux asperges
14u.
Gambas panées à la chapelure de morille, asperges vertes et morilles (Laurent Clément)
55min
Ravioles de homard, sauce à la truffe
2 Std.
Risotto aux coquillages et à la truffe
45 Min
Travers de porc à la coréenne et minitortillas
4h 10min
Saumon gravlax à la betterave
24h
Bisque de homard au paprika
1h 20min
Gravlax de canard aux agrumes
12j 30 menit
Saint-pierre en croûte d'herbes
1 Std. 10 Min
Carré d'agneau en croûte
55min
Ravioles sauce au foie gras
40min