Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre
- 2 c. à soupe d'eau
- 100 g de crème fraîche épaisse
- 60 g de pignons de pin
- 1000 g de lait entier
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée, les graines seulement
- 170 g de riz rond blanc, spécial dessert
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1936 kJ / 464 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semoule au coulis de mangue
1 Std. 50 Min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6h 45min
Riz au lait au chocolat
1h 5min
Semoule au lait d'amande
2 Std. 15 Min
Far breton aux pruneaux
1 Std. 10 Min
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Œufs au lait au caramel
55min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Riz au lait à la vanille (Pour les grands et les tout-petits)
40 Min
Riz au lait caramel
1 Std. 30 Min
Petits pots de crème à la vanille
1 godz. 35 min
Œufs au lait et à la vanille
5 Std.