Banoffee pie

Banoffee pie

4.5 250 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 parts

Składniki

Le croustillant
  • 100 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 250 g de biscuits speculoos
Le caramel au beurre salé
  • 400 g de lait concentré sucré (1 boîte de conserve)
  • 50 g de sucre en poudre
  • 100 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
La crème chantilly vanillée
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 20 g de sucre vanillé maison
  • 200 g de bananes coupées en rondelles (2 env.)
  • copeaux de chocolat

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 461.2 mg
Białko 9.2 g
Kalorie 3735.8 kJ / 896 kcal
Tłuszcz 54.5 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 35 g
Węglowodany 86.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...