Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pork spare ribs, cut in pieces (5-6 cm)
-
50
g honey
lub 50 g dark brown sugar - 10 g garlic cloves, chopped (see tips)
- 1 ½ tsp red fermented bean curd (nam yee)
- 2 tsp peanut butter
- ½ tbsp oyster sauce
- 1 ½ tbsp light soy sauce
- 2 tsp Chinese rose essence wine (mei gu lu)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1129.7 kJ / 270 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 Min
Pineapple Pork Ribs
1 Std. 10 Min
Soy Sauce Chicken
45 Min
Crispy Roast Pork Belly
4h 25min
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 Min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2h 25min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min