Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pork spare ribs, cut in pieces (5-6 cm)
-
50
g honey
lub 50 g dark brown sugar - 10 g garlic cloves, chopped (see tips)
- 1 ½ tsp red fermented bean curd (nam yee)
- 2 tsp peanut butter
- ½ tbsp oyster sauce
- 1 ½ tbsp light soy sauce
- 2 tsp Chinese rose essence wine (mei gu lu)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1129.7 kJ / 270 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50 min
Lemon Chicken
25 min
Salted Fish Pork Belly
30min
Braised pork belly
55min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50min
Taiwanese three cup chicken
20 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min
Pineapple Pork Ribs
1h 10min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min