Wersje kompatybilne
Minirelámpagos de chocolate con nata de maracuyá
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa choux
- 140 g de harina de repostería
- 20 g de cacao puro en polvo
- 120 g de agua
- 130 g de leche
- 100 g de mantequilla en trozos
- 1 cucharadita de azúcar
- ½ cucharadita de sal
- 4 huevos
Nata montada de maracuyá
- 2 hojas de gelatina
- 300 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 30 g de zumo de limón
- 80 g de azúcar
- 150 g de pulpa de maracuyá congelada, previamente descongelada
Cobertura de chocolate
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 50 g de agua
- 50 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 256 kJ / 61 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 19 mg
Alternatywne przepisy
Pastas de nata cubiertas de chocolate
45 min
Galletas de crema de cacao y avellanas
1h 30 min
Brownie con pistachos
1h 30 min
Nuggets pop corn
Brak ocen
Macarons Papá Noel
3h 20min
Bizcochitos de chocolate rellenos
1h 15min
Galletas sándwich de crema de mantequilla de cacahuetes
45 min
Roscón bombón
4h
Bizcochitos con baño de chocolate rosa
1h 30 min
Pastel arcoiris
2 godz.
Triángulos de chocolate
4h 30 min
Ganache de chocolate blanco
1h 5min