Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharaditas de azúcar (10 g) (opcjonalnie)
- 120 g de harina de repostería
- 3 huevos (M)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 300 kJ / 72 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10min
Merengue suizo
10min
Glaseado de chocolate (ganache)
20min
Bizcocho genovés
1h 50min
Glaseado blanco
5 min
Petisús (éclairs)
1h 50min
Milhojas con crema pastelera y nata
1 godz.
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min
Crema de mantequilla
5 min
Almíbar básico
10min
Profiteroles
2 godz.
Brazo de gitano
3h