![Glaseado de chocolate (ganache) Glaseado de chocolate (ganache)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B37ADFAD-31ED-4B7A-8327-FF0DFBC7D2E5/Derivates/1a4c346d-201b-4db3-9ee2-e9d792d21fbe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 80 g de nata (mínimo 30% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 180 g
- Kalorie
- 3657 kJ / 874 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 72.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 42.9 g
- Błonnik
- 10.9 g
- Sód
- 50.4 mg
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10 min
Ganache de chocolate
1 godz. 10 min
Pastelitos de naranja y chocolate
1klst 45 min
Profiteroles
2 godz.
Azúcar glas
5 min
Coberturas de chocolate y aceite
15 min
Bizcocho genovés
1h 50min
Masa sablé
1h 50min
Glaseado blanco
5 min
Cobertura de chocolate negro con mantequilla
10 min
Almíbar básico
10 min
Baño de chocolate
5 min