Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa choux
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla cortada en trozos
- 1 pellizco de sal
- 10 g de azúcar
- 120 g de harina
- 3 huevos (53-63 g c/u)
Salsa de chocolate y montaje
- 250 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 40 g de mantequilla en trozos
- 200 g de leche
- helado de vainilla casero o comercial
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10min
Crema catalana
40min
Merengue suizo
10min
Glaseado de chocolate (ganache)
20min
Masa choux
2 godz.
Bizcocho genovés
1h 50min
Hojaldre rápido
2 godz.
Glaseado blanco
5 min
Merengue italiano
20min
Petisús (éclairs)
1h 50min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min
Brazo de gitano
3h