Urządzenia i Akcesoria
Profiteroles
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
18 unidades
Składniki
Masa choux
-
150 g de agua
-
80 g de mantequilla cortada en trozos
-
1 pellizco de sal
-
10 g de azúcar
-
120 g de harina
-
3 huevos (53-63 g c/u)
Salsa de chocolate y montaje
-
250 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
-
40 g de mantequilla en trozos
-
200 g de leche
-
helado de vainilla casero o comercial
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 unidad
Sód
31.8 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
746 kJ /
178 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
12.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25 godz. 40 min
Crema pastelera
10 min
Crema catalana
40 min
Merengue suizo
10 min
Masa choux
2 godz.
Bizcocho genovés
1 godz. 50 min
Tiramisú
5 godz. 20 min
Hojaldre rápido
2 godz.
Canutillos de crema
3 godz.
Cremadillos
3 godz. 50 min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 min
Brazo de gitano
3 godz.