![Brazo de gitano Brazo de gitano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0082067D-14F2-4874-BEDD-8A0C29DF6CB5/Derivates/D80B84F1-8A0B-44F6-AACE-6235A0FE31AD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 5 huevos
- 140 g de azúcar
-
1
cucharadita de azúcar vainillado
lub ½ cucharadita de vainilla líquida - 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Crema de relleno
- 300 g de leche
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 30 g de harina de repostería
- 60 g de azúcar
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Montaje
- 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 824 kJ / 197 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10 min
Nata de trufa
8h 15min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1h
Ganache de chocolate
1h 10min
Brazo de gitano con frambuesas
1h 20min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2h 35min
Bizcocho genovés
1h 50min
Tarta San Marcos
4h
Almíbar básico
10 min
Masa choux
2h
Buñuelos de viento
1h
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25h 40min