Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Sahne
- 3 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 200 g Geflügelfond
- 300 g Erbsen, TK
- 2 Stängel Basilikum, abgezupft
- 1 TL Zitronenschale, gerieben, Bio
- 1 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 350 g Flaschentomaten, entkernt, in Stücken
- 2 EL Balsamico, hell
- 4 EL Olivenöl
- 30 g Rucola, in Stücken (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1078 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Steinpilzcappuccino mit Speck
50min
Weißweinsuppe
45min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30 dk
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5h
Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee
4 Std. 30 Min
Rotweinbirnen
3 Std. 20 Min
Gruyère-Butter mit Haselnüssen
1 Std. 50 Min
Spargel-Scampi-Terrine
10 Std.
Paradeisergelee mit Fetacreme und Käsekeks
1 godz. 40 min
Erdbeer-Gazpacho
40min
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30 dk
Wassermelonen- Gazpacho
1h 30min