![Schmand-Kirsch-Kuchen Schmand-Kirsch-Kuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AC5D41A6-C740-4AF1-9AFA-596FBEA38345/Derivates/ec6e860d-391f-4248-811a-2eff3e82288b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 220 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Eier
- 100 g Milch
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Schmand
- 30 g Mandellikör (z. B. Amaretto)
- 1 Glas Schattenmorellen (680 g), abgetropft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quark-Hefe-Kuchen
1 godz. 20 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2 Std. 15 Min
Kirschkuchen mit Crème-fraîche-Guss
1 Std. 10 Min
Apfel-Sandkuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min
Buttermilchkuchen mit Nuss
45 min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min