Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 220 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Eier
- 100 g Milch
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Schmand
- 30 g Mandellikör (z. B. Amaretto)
- 1 Glas Schattenmorellen (680 g), abgetropft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min
Kirschkuchen mit Crème-fraîche-Guss
1 Std. 10 Min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45min
Buttermilchkuchen mit Nuss
45min
Rahmkuchen
9h 25 min
Buttermilchkuchen
50min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1h 5min
Apfel-Sandkuchen
1h 30min
Kirschkuchen vom Blech
1h 20min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Apfel-Streuselkuchen
1h 30min