Zartes Mandelgebäck
TM5 TM6

Zartes Mandelgebäck

4.4 (416 ocen)

Składniki

  • 375 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 1 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
  • 125 g Zucker
  • 1 Pck. Vanillezucker, z.B. von Dr. Oetker
  • 1 Prise Salz
  • 1 Pck. Zitronenschale, z.B. Finesse von Dr. Oetker
  • 1 Ei
  • 250 g Butter, weich, in Stücken
    lub 250 g Margarine, weich, in Stücken
  • 100 g Mandeln, gehobelt, z.B. von Dr. Oetker
  • 150 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
  • 10 g Sonnenblumenöl

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
219 kJ / 52 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy