![Zartes Mandelgebäck Zartes Mandelgebäck](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/51d2eb3e-7f37-4663-964b-8ab9b8eb05ec/Derivates/f12086eb-5b0d-4a76-b0af-8dd33faf74de.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 375 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 125 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker, z.B. von Dr. Oetker
- 1 Prise Salz
- 1 Pck. Zitronenschale, z.B. Finesse von Dr. Oetker
- 1 Ei
-
250
g Butter, weich, in Stücken
lub 250 g Margarine, weich, in Stücken - 100 g Mandeln, gehobelt, z.B. von Dr. Oetker
- 150 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 10 g Sonnenblumenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 219 kJ / 52 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g