![Kirschkuchen vom Blech Kirschkuchen vom Blech](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E55DD986-8DEF-4D93-A3BF-023B66C054A9/Derivates/7C9E2C4F-2D7E-4291-8BD6-3DEA04EC1799.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rührteig
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 300 g Zucker
- 4 Eier
- 250 g Milch
- 500 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 200 g Schmand
- 200 g Saure Sahne
- 50 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g Speisestärke
- 80 g Zucker
- 10 g Zitronensaft
- 1000 g Kirschen, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1500 kJ / 358 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1j
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45min
Spiegelei-Kuchen
1 Std. 15 Min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1j
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 Std. 30 Min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50min
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1h 20min
Beeren-Blechkuchen
1 Std. 30 Min
Erdbeertorte
4h
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Rotkäppchen-Kuchen
4h