Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rührteig
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 300 g Zucker
- 4 Eier
- 250 g Milch
- 500 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 200 g Schmand
- 200 g Saure Sahne
- 50 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g Speisestärke
- 80 g Zucker
- 10 g Zitronensaft
- 1000 g Kirschen, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1500 kJ / 358 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Spiegelei-Kuchen
1h 15min
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 godz. 20 min
Schoko-Kiba-Kuchen
1 godz. 45 min
Kirschkuchen mit Crème-fraîche-Guss
1 godz. 10 min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 godz. 45 min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Rotkäppchen-Kuchen
4h
Apfel-Käsekuchen
1h 40min