Urządzenia i Akcesoria
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
16 Stücke
Składniki
Boden
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten75 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten120 g
-
Zucker35 g
-
Ei1
-
Backpulver1 TL
-
Salz1 Prise
Belag und Fertigstellung
-
Magerquark500 g
-
Quark, 20% Fett250 g
-
Milch500 g
-
Öl neutral200 g
-
Zucker145 g
-
Eier davon 2 getrennt3
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Salz1 Prise
-
Wasser15 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
1285 kJ /
307 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2019
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 godz. 45 min
Eierschecke
6 godz. 30 min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 godz. 30 min
Eierschecke
7 godz.
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1 godz. 55 min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Kirsch-Klecks-Kuchen
1 godz.
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Sägespänekuchen
2 godz.
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min