Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 200 g Mehl
- 180 g Zucker
- 1 Pck. Backpulver
- 5 Eier
Füllung und Fertigstellung
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Pck. Sahnesteif
- 300 g Saure Sahne
- 2 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (insg. 30 g)
- 110 g Zucker
- 20 g Zitronensaft
- 40 g Kirschwasser
- 120 g Sauerkirschkonfitüre, glatt gerührt
- 1 Packung Mini Windbeutel mit Sahnecreme, TK (200 g, 20 Stück), aufgetaut
-
600
g Kirschen, TK entsteint, aufgetaut,
lub Kirschen entsteint, aufgetaut, - 250 g Kirschsaft
- 1 Pck. Tortenguss, rot
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1538 kJ / 367 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Schnitte
2j 30 menit
Donauwellen
2j 30 menit
Schwarzwälder Kirschtorte
3sa
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 godz. 10 min
Kokos-Sahnetorte mit Mangospiegel
5 godz. 20 min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10h
Käsesahnetorte mit Mango
8h
Maulwurfkuchen
2j 30 menit
Himmelstorte
1 Std. 40 Min
Rotkäppchen-Kuchen
4 Std.
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min