Rýžový salát s tuňákem a vejci

Rýžový salát s tuňákem a vejci

4.3 68 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porce

Składniki

  • 1200 gramů vody
  • 1 čajová lžička soli plus extra dle chuti
  • 250 gramů dlouhozrnné rýže bílé (doba varu 12-16 minut)
  • 2 vejce omytá
  • 120 gramů mrkve na malé kostičky
  • 280 gramů cukety na malé kostičky
  • 100 gramů hrášku, zeleného, mraženého
  • 200 gramů tuňáka, konzervovaného, v oleji (hmotnost včetně oleje), okapaného, nakrájeného na kousky
  • 100 gramů oliv černých nebo zelených, celých nebo nasekaných
  • 15 - 20 gramů nakládaných okurek nakrájených na plátky
  • 1 snítka máty, čerstvé pouze listy
  • 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 - 2 polévkové lžíce octa (opcjonalnie)
    1 - 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 7 cherry rajčat nakrájených na poloviny nebo na čtvrtiny

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porce

Białko 21 g
Kalorie 2027 kJ / 485 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 5.95 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...