Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 50 g isco (massa-mãe de trigo)
- 100 g farinha tipo 65
- 100 g água filtrada
Papo-secos
- Azeite q.b. p/ untar
- 200 g água fria, mais q.b. p/ vapor
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 10 g sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 7664 kJ / 159 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pão de água com massa-mãe
21 Std.
Massa-mãe de trigo e maçã
72h 20min
Massa-mãe de centeio
120 Std. 20 Min
Bijoux de trigo e centeio
15h 20min
Pão de centeio e banha
16h 10 min
Pão pardo torcido
16h
Pão Venezia
17h 10min
Massa-mãe
360 Std.
Bolas de Berlim recheadas com leite condensado
4sa 5 dk
Baguetes
15 godz.
Pão branco
15 godz.
Pãezinhos de leite
4h