Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo Emmental
- 200 g sobras de pão partido em pedaços
- 400 g camarão c/ casca
- 500 g leite
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 1 malagueta cortada em pedaços (opcjonalnie)
- 15 g coentros, só as folhas
- ½ cubo de caldo de marisco
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta-de-caiena em pó
- 150 g farinha, mais q.b. p/ panar
- 50 g manteiga
- 3 ovos batidos p/ panar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 12011.1 kJ / 2870.7 kcal
- Białko
- 151.7 g
- Węglowodany
- 248.4 g
- Tłuszcz
- 138.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 64.3 g
- Błonnik
- 12.6 g
- Sód
- 4935.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetes de atum
1 Std. 30 Min
Marquise de castanha e chocolate
6h
Almofadinhas de bacalhau
1h 45min
Semi-frio de requeijão e maracujá
4h 30min
Croquetes de camarão
1 Std. 20 Min
Croquetes de atum
20 min
Croquetes
3h
Baguetes com alho e orégãos
1 Std. 30 Min
Bolo do caco com manteiga de alho
1 Std. 20 Min
Pastéis de massa tenra
3h
Biscoitos fritos
1 Std. 10 Min
Pastéis de bacalhau
45 Min