Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 100 g água
- 1 pedaço pequeno fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
- 100 g farinha tipo 65
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 200 g água fria, mais q.b. p/ vapor
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 400 g farinha tipo 65
- 3 c. chá de malte em pó p/ panificação
- 2 c. chá de sal
- 20 g manteiga s/ sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 684 kJ / 163 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de água com massa-mãe
21h
Pão branco
15h
Massa-mãe
360h
Papo-secos com massa-mãe
48 Std.
Carcaças de espelta
23 Std. 40 Min
Nuvem de espelta
16h 30min
Massa-mãe em pó
24h
Pão rústico suíço
25 Std. 20 Min
Pão Venezia
17 godz. 10 min
Bolas de água
1 Std. 40 Min
Massa lêveda - Pão caseiro
1h 5min
Pãezinhos de leite
4 Std.