Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g água, mais 1 c. de chá p/ pincelar
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 20 g açúcar
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 20 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 - 1 ½ c. chá de sal
- 1 ovo
- ½ c. sopa de sementes de sésamo p/ polvilhar
- ½ c. sopa de sementes de alcaravia p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 400 kJ / 96 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de centeio e aveia
1j 30 menit
Pão de iogurte
1j 25 menit
Pão de iogurte
50 menit
Pão de nozes
1h 55min
Pão norueguês
55 Min
Pão de hambúrguer
1h 50min
Pão da terra
1 godz. 35 min
Pão de ervas aromáticas
1 Std. 40 Min
Pão de azeitona
3sa
Pão rápido com manteiga de caju
55 Min
Pãezinhos de cereais
2j
Pão de forma integral
2j