Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cobertura
- 200 g açúcar
- 30 g morangos desidratados
- 100 g manteiga à temperatura ambiente
- 250 g queijo mascarpone
Bolo
- 150 g leite
- 35 g sumo de limão (1 unid aprox.)
- Manteiga q.b. p/ untar
- 450 g cenoura cortada em pedaços
- 130 g coco ralado
- 4 ovos
- 350 g óleo
- 300 g açúcar amarelo
- 100 g açúcar mascavado claro
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 330 g farinha
- 1 ½ c. chá de canela em pó
- 1 ½ c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 1 ½ c. chá de bicarbonato de sódio
- Morangos frescos q.b. p/ guarnecer
- Flores comestíveis (malmequeres, camomilas) q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2081 kJ / 498 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo fresco de morango
3 Std.
Paris Brest com morangos
2 Std. 10 Min
Bolo fresco de morango
3 Std.
Trifle de choux com frutos vermelhos
1 Std. 20 Min
Curd de clementina
30 Min
Victoria cake
40 Min
Pavlova com coulis de framboesa
1 Std. 50 Min
Mini cupcakes com cobertura de mascarpone e cacau
45 Min
Tiramisú de chocolate e morango
2 Std.
Cobertura de queijo-creme, café e cacau
5 Min
Recheio de mascarpone e morango
5 Min
Bolo de noz, cenoura e canela
1 Std. 40 Min